Sprej na ruci

Zbog čega treba kupovati beauty proizvode sa pumpicom?

Kupujete beauty proizvode sa pumpicom ili raspršivačem? U čemu je tajna i zbog čega ih kozmetičari i stručnjaci koji se bave ljepotom više vole i radije koriste.

Razloga za to je mnogo, neki od njih su vam prezentovani u tekstu.

Kod prozvoda koji se “potpuno otvaraju” rok upotrebe je kraći – to je činjenica. To je zbog interakcije sastojaka sa kiseonikom. U vazduhu mnoge komponente prestaju da budu aktivne ili brže oksidiraju. Zbog toga se pojedini proizvodi sa vitaminom C prave u kesicama za jednokratnu upotrebu, jer tako se sprečava da kiseonik uđe u pakovanje. Naravno, kremu u klasičnoj kutiji morate da držite otvorenu što je manje moguće. Zbog toga je bolje imati kremu sa pumpicom.

Sa njima štedite

Pakovanja sa pumpicom u ovom smislu je obično bolje iskorišteno. Kada pritisnete pumpicu ona vam daje određenu količinu proizvoda. To je bolja varijanta, jer nanošenje debelog sloja kreme na lice nema smisla: koža upije onoliko kreme koliko joj je potrebno, a višak ostaje na površini.

Može ih koristiti više osoba

Kada nekoga volite, onda sa njim i dijelite. Želite da podelite kremu sa sestrom, ona je najbolje da imate kremu sa pumpicom. Takvi proizvodi su prozračniji i sigurniji za putovanje: vjerovatnoća da se ova krema prosipa u koferu mnogo je manja u poređenju sa kremom u običnoj kutiji.

Imaju manje konzervansa

Kao što smo već rekli, kiseonik i bakterije praktično ne dospijevaju u pumpu. To proizvodu omogućava da duže traje i zadrži početna svojstva. Zbog toga proizvođači u takvo pakovanje obično dodaju manje konzervansa, što znači da je lakše naći kremu ili serum sa “čistom” kompozicijom. Usput, ovo se odnosi i na profesionalce: dajemo plus šminkerima koji biraju kozmetiku za šminkanje sa pumpicama za posao, piše cosmopolitan.rs.

(Ljepota i zdravlje)