Umrli jedno kraj drugog POSLIJE 73 GODINE BRAKA

Bračni par iz Vinskonsena koji je proveo više od sedam decenija, preminuo je u razmaku od nekoliko sati, i to od posljedica izazvanih korona virusom.

Natalija Lameka, unuka Meri i Vikforda Kelpera, izjavila je za američku lokalnu televiziju TMJ4 News da su njih dvoje preminuli u razmaku od samo šest sati u bolnici u gradu Vauvatosa. Kako je rekla, nije jasno kako su dobili virus korona, dodavši kako su ležali u zajedničkoj sobi u bolnici otkako su zaraženi, a kreveti su im bili toliko blizu da su se držali za ruke. Upravo ta činjenica je koliko toliko pružila utjehu Nataliji kada je saznala da su njeni baka i deka preminuli.

– Mogli su reći jedno drugome da se vole – rekla je ona.

Činjenica da je bračni par bio zajedno smješten u bolničkoj sobi bila je veliko olakšanje za porodicu, koja nije mogla da ih posjećuje. Natali je dodala i kako će način na koji su otišli njeni baka i deke, ostati zapamćen zauvijek, budući da su u braku porveli čak 73 godine. Prenosi: cafe.ba

Kako je rekla, ona i njen brat su posljednji imali prilike da se vide sa Meri i Vilfordom, dok su ostali članovi porodice to morali da učine putem Fejs tajm poziva.