Isplata 100 eura

PRIJAVILI STE SE ZA 100 EVRA MEĐU PRVIMA, ALI IH NEĆETE DOBITI PRVI: Evo od čega zavisi kad će vam LEĆI PARE!

Monogi se pitaju zašto još nisu još dobili 100 evra iako su se prijavili već prvog dana.

To što se prijavili prvi dan ne znači i da prvi treba da dobjete novac.  Redosled isplate ne zavisi, naime, od dana kada ste podneli prijavu za novčanu pomoć.

Mnogi građani očekivali su juče uplatu od 11. 759 dinara s obzirom na to da su se prijavili čim je krenulo prijavljivanje još 13. maja, ali ostali su razočarani. 

Provera statusa u dva koraka

Isplata 100 evra pomoći države za one koji su se prijavili je počela, a oni koji su se prijavili, a nisu obavešteni od banke da im je uplata legla na račun, u dva koraka mogu da provere da li je novac uplaćen.

Prvo, potrebno je da posetite sajt: https://idp.trezor.gov.rs/.

Juče je međutim novac legao i nekima koji se nisu prijavili u prvih nekoliko dana.

To je tato što redosled isplata zavisi od banke u kojoj građani imaju račun. Ministarstvo finansija, praktično, donosi odluku o bankama na koje će kog dana uplatiti novac.

Kako do sredstava na namenskom računu

Jedno od čestih pitanja građana je i da li sredstva sa namenskog računa moraju da se podignu u gotovini na šalteru banke ili mogu direktno da se preusmere na neka plaćanja.

“Sredstva sa namenskog računa se, uz ličnu kartu, podižu se u gotovini. Nakon što sredstva budu podignuta, namenski račun, koji je otvoren samo u tu svrhu, biće ugašen. Ipak, državljanin nije ograničen, te može da u ugovornom odnosu sa bankom definiše i dodatne usluge koje bi koristio kod konkretne banke, a koje bi se odnosile na navedena sredstva”, navodi se u zvaničnom objašnjenju.

Uglavnom prvo idu uplate na račune u banci koju su građani najčešće prijavljiIvali, sutra na neku drugu…

Rok za prijavu još nije istekao i građani mogu da se prijave do 5. jun, a rok za isplatu je 7. jun.

Kurir.rs

Foto Shutterstock