Isplata na salterima

PRIJAVILI STE SE ZA 100 EVRA? EVO KAD VAM LEŽE NOVAC NA RAČUN Ako ste u ovoj grupi, isplata je već u ČETVRTAK!

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da nijedan građanin koji se prijavi za 100 evra neće ostati bez tog novca i dodao da će u četvrtak i petak isplatiti onima koji primaju novčanu socijalnu pomoć, a da će od 25. maja krenuti sukcesivna isplata svima onima koji su se prijavili.

Kako kaže, s obzirom da prijava traje do 5. juna, očekuje se da će nekoliko dana posle toga svima biti isplaćena ta jednokratna pomoć.

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je u petak država isplatila po 100 evra za 950.000 penzionera koji su imali račun u Poštanskoj štedionici i dodao da će se isplata te jednokratne pomoći države nastaviti za najstarije u ponedeljak te da će u sredu biti isplaćeno za svih 1,78 miliona penzionera.

Kako popuniti prijavu

“Ni na koji način građani ne treba da brinu. Svakome ovo znači, a meni je drago zbog penzionera, dobili su i jednokratnu pomoć od 4.000 dinara, a sada i po 100 evra, što veoma znači za njihov budžet, a prošli su težak period zbog virusa korona”, kazao je ministar.

Svi punoletni državljani Republike Srbije, koji imaju važeću ličnu kartu i prebivalište u Republici Srbiji dobiće od države pomoći u iznosu od 100 evra, a  za penzionere isplata počinje već danas.

Pogledajte detaljno objašnjenje i korake koje je potrebno preduzeti za dobijanje jednokratne isplate u iznosu od 100 evra.

U videu se nalaze jasne instrukcije za elektronsko prijavljivanje i broj telefona kol centra.

Broj telefona kontakt – centra je 0800 101 100. Prilikom podnošenja prijave punoletni državljani Republike Srbije dostavljaju sledeće podatke: jedinstveni matični broj građanina (JMBG), registarski broj važeće lične karte, naziv banke kod koje je otvoren ili će biti otvoren račun na koji se uplaćuje jednokratna novčana pomoć.

Zvanično počinje sistem isplata – prvo će se najstarijim sugrađanima uplatiti novac, onda onima koji dobijaju socijalnu pomoć i na kraju ostalima građanima Srbije.

(Kurir.rs/Prva)