Ćamil Duraković predstavlja knjigu “SREBRENICA ZABORAVLJENO OBEĆANJE”

Bivši načelnik  Srebrenice, i aktivni borac za pravdu i život u Srebrenici, predstavlja Vam svoju knjigu “SREBRENICA ZABORAVLJENO OBEĆANJE”

Ćamil Duraković

Ćamil Duraković rođen je 1979. godine u Srebrenici. Jedan je od preživjelih žrtava genocida koji su putem “Marša smrti” u julu mjesecu 1995. godine stigli do Tuzle. Nakon toga je sa svojom porodicom izbjegao u Sjedinjene Američke Države gdje je završio Fakultet pravosudne uprave i savjetne psihologije. U aprilu 2005. godine vratio se u Srebrenicu. Do 2008. godine je radio u Administrativnoj službi opštine Srebrenica, te kao savjetnik načelnika opštine za međunarodne odnose. Od 2008. godine je vršio funkciju zamjenika načelnika opštine Srebrenice sve do smrti načelnika Osmana Suljića u martu 2012. godine, kada je preuzeo njegovu dužnost. Na opštinskim izborima 2012. godine kao nezavisni kandidat izabran je za načelnika Srebrenice, a tu dužnost je obavljao do oktobra 2016. godine.

Njegov glas se najviše čuje kad je u pitanju Srebrenica, i održavanje života Bošnjaka u tom gradu.

Jedan je od rijetkih koji je napustio Ameriku, i vratio se u Srebrenicu, da bi dokazao i drugima da se tamo unatoč svemu i dalje moze živjeti i boriti se.

Ćamil Vam predstavlja svoju knjigu. Svoju priču.

Kako doći do knjige?

Jednostavno možete uci na web i poručiti Ovdje

Ili za određene zemlje postoji direktan kontakt:

Zavidovići: u knjižari “ZEMZEM”, nova pijaca kod gradske džamije.

Takođe knjigu možete kupiti svakim danom u shopping centru Jelah.
Kontakt MOB: 0038762128442
Švicarska: možete naručiti kod Mujić Akifa-Akice broj:+41 76 612 04 37

Tuzla:

ADRESA:
Knjižara Buljubašić
Univerzitetska 16
75000 Tuzla
RK Tuzlanka (Omega)